Behandelingen

Waarmee kunnen wij je helpen?

Algemene kinesitherapie

U kan bij ons terecht met allerlei klachten van het bewegingsapparaat. Enkele voorbeelden hiervan zijn rugklachten, schouderklachten, revalidatie na heup of knieoperatie, omgeslagen enkel, …

Deze klachten kunnen zowel acuut als chronisch zijn.

Neurologische revalidatie

De neurologische revalidatie richt zich op mensen met een aandoening aan het neurologisch stelsel van het lichaam.

De meest voorkomende aandoeningen die hierbij worden behandelt zijn: Beroerte, Multiple Sclerose, ziekte van Parkinson, beschadiging van de hersenen na trauma, dwarsleasie, …

Cardiale revalidatie

Cardiale revalidatie omvat het trainen voor en na een cardiale ingreep om de algemene fysieke conditie en zelfredzaamheid weer op te bouwen; dit op basis van persoonlijk aangepaste oefeningen en onder supervisie. Men leert de eigen mogelijkheden en grenzen kennen, alsook hoe men het risico op hart- en vaatziekten kan verlagen.

Respiratoire revalidatie

Respiratoire revalidatie richt zich op mensen met acute (bronciolitis, longontsteking..) en chronische longaandoeningen (astma, COPD, bronchiëctasiën, mucoviscidose..). De revalidatie omvat zowel drainage-technieken om fluimen los te maken alsook een aangepast (oefen)schema afestemd op het doel van de patiënt; zoals bv. ademhalingsspieren versterken, inspanningsvermogen verbeteren, medicatie-inname aanleren, symptomen herkennen, zelfstandig leren draineren etc.

Causale voetreflexologie

In causale voetreflexologie wordt gezocht naar de oorzaak van bepaalde klachten en symptomen.   

Elk orgaan dat gezond is beweegt. Wanneer deze beweging van de organen (motiliteit) verloren gaat om één of andere reden (operaties, littekens, toxines, ouderdom, emoties, bewegingsverlies van naburige organen,..), gaan de organen minder goed functioneren en kunnen ze uiteindelijk ziek worden. In causale voetreflexologie wordt de beweging van de organen hersteld, via het bewerken van de corresponderende zones in de voeten.  Daardoor wordt de kwaliteit van de functies van de organen bevorderd. 

Waarbij kan causale voetreflexologie ondersteunen : spijsverteringsstelsel, hormonale verstoring, menopauze, fibromyalgie, burn-out, stress, depressie, fysieke klachten, hielspoor, overgewicht, etc… 

Metamorfose massage

De metamorfose massage is een zachte en eenvoudige manier van masseren van de reflexzones aan de voeten, handen en hoofd. Er wordt van uit gegaan dat tijdens de periode van onze wording, in de zwangerschap, de vrije doorstroming van energie geblokkeerd kan raken. Deze verstoringen kunnen ontstaan in het fysieke, emotionele, mentale en causale bewustzijn. Door toepassing van deze liefdevolle massage kunnen we de geblokkeerde energie weer vrij laten stromen, waardoor een grotere heelheid in ons wezen zal ontstaan. Hierdoor zullen veranderingen plaatsvinden, en kunnen we vrijer bewegen, handelen en denken. Je ondergaat dus een metamorfose. De massage werkt bovendien ook diep ontspannend, iets dat een goede remedie is voor het oplossen van drukte en stress. 

Coaching

Coaching is niet ‘praten om te praten’, maar is resultaatgericht met als doel je blik te verruimen. Om een ander perspectief te krijgen over zaken die jou momenteel in de weg staan. Elk coaching traject start met een doel. Een doel die jij graag wilt bereiken en samen bekijken we welke drempels je tegen komt op weg naar dat doel.  

Door de gesprekken krijg je een beter inzicht in jezelf en daarnaast krijg je praktische tips aangereikt die je helpen om je vooropgestelde doel te bereiken.  Wat we bespreken is direct toepasbaar en je kunt er meteen mee aan de slag. Verandering gebeurt maar door veelvuldig te oefenen. En natuurlijk is jouw coach er om je te motiveren en dit in een veilige en aangename omgeving.

Een coaching traject start pas na een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Is er een klik? Dan bekijken we samen hoe vaak en aan welke frequentie de gesprekken zullen plaatsvinden. Elk traject is verschillend en coaching trajecten worden op maat gemaakt. Een coaching traject kan ook op elk moment gestopt worden.

%d bloggers liken dit: